Hirdetés

Az AMD nem engedi Európába az ASRock videokártyáit



|

Hivatalos magyarázat nincs, de valószínűleg a bányászőrület csökkenése után túl sok Radeon videokártya van készleten.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok során újra és újra felbukkantak azok a jelentések, amelyek szerint az ASRock azért akart belépni a videokártyák piacára, hogy kihasználja a kriptovalutákat bányászók által generált őrült keresletet. 

Hirdetés

Az ASRock összerakott egy olyan kínálatot, amely az AMD Radeon RX 500-as szériás videokártyáira épít. A csúcsot a Radeon RX 580 Phantom Gaming X jelentette. 

A hírek szerint az AMD azonban megakadályozta az ASRockot abban, hogy az Európai Unió területén belül piacra dobja és értékesítse a videokártyáit. Miért? Hivatalos magyarázat egyelőre nincs. 

A régióspecifikus engedély valószínűleg azért hiányzik, mert a videokártyákra építő bányászőrület egyre csak mérséklődik. A tippek szerint mindennek a hatására igen nagy készletekben állnak a boltokban a különböző partnergyártók Radeon videokártyái. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.