Hirdetés

Az AMD segít a Teslának saját AI chipet gyártani



|

Elon Musk azt ígéri, hogy két éven belül itt van a teljesen önálló Tesla robotautó. Ebben dolgozik majd a Tesla AI processzora.

Hirdetés

Bár csak a luxuskategóriában, de a Tesla elhozta az elektromos autót a tömegeknek. Most pedig nagy összeget fektet be annak érdekében, hogy elhozza a robotautókat is. 

Hirdetés

Elon Musk rendszeresen hangot ad azon félelmének, amely szerint vigyáznunk kell a mesterséges intelligenciával és annak fejlesztésével, az AI-t kormányzati szinten kell korlátozni és rendszabályozni. Ugyanakkor szükség is van rá, például egy valódi, önálló robotautóhoz. Ennek hála az autó tanulhat a valós idejű történésekből, tisztában lehet a környezetével, és ennek megfelelően manőverezhet. 

A Tesla éppen ezért megtervezi a saját AI processzorát. Az SoC fejlesztésében az AMD segít majd, amelynek már nagy tapasztalata van a félig egyedi chipek gyártásában. 

Ugyan az NVIDIA rengeteget fektetett ebbe a területbe és a mélytanulásba, az AMD mellett szólhat a jobb GPGPU teljesítmény, a kedvezőbb ár és a nyílt szabványok nyújtotta szabadság. Hasonló chipen ráadásul a Sonyval és a Microsofttal is dolgozott már az AMD.

Elon Musk ezzel egyszerre megerősítette, hogy két éven belül jön az első olyan robotautó, amelybe elég behuppannunk, majd akár aludhatunk is az érkezésig. Ez azt jelenti, hogy az új chip fejlesztésével jól haladnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.