Hirdetés

Az AMD szerint vége a 4GB-os videokártyák korának



|

Lehet, hogy hamarosan már a magasabb VRAM-mal rendelkező GPU lesz a minimum szint.

Hirdetés

Ugyan egy okosan összeállított PC több évig is simán megállja a helyét, azért nem árthat figyelemmel követni a hardverpiac történéseit, hiszen a gyártók elég gyakran állnak elő még jobb kütyükkel, és az újabb videojátékok többsége is elég komoly vasat igényel már. A jövőben pedig valószínűleg még nagyobb teljesítményre lesz majd szükségünk.

Hirdetés

Így hát nem is túl meglepő, hogy az AMD szerint már vége is van a 4GB-os videokártyák korának. Talán nem is vitás, hogy jelenleg már ennyi VRAM számít a minimumnak, hiszen az ennél gyengébb GPU-kat alaposan megizzaszthatják az új játékok. Már most is akad néhány olyan cím, amelyek futattásához bizony elég komoly erőforrások kellenek, és nagy valószínűséggel a jövőben még látványosabb kalandokat fogunk kapni. Ebből pedig egyenesen következhet az, hogy nemsokára talán már a 8GB-os kártyák lesznek a népszerűbbek.

Nektek milyen GPU duruzsol a gépetekben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.