Hirdetés

Az AMD-t nem igazán érdekli többé a CrossFire



|

Maga Lisa Su mondta azt, hogy a CrossFire nem különösebben van az AMD figyelmének a középpontjában.

Hirdetés

Lisa Su, az AMD ügyvezetője a Hot Chips konferencia során több újságírói kérdésre is válaszolt. Valaki konkrétan arra volt kíváncsi, hogy mi az álláspontja a cégnek a CrossFire-rel kapcsolatban, illetve mekkora hangsúlyt fektet rá a vállalat. 

Hirdetés

Az AMD egykor nagyban koncentrált a skálázható fogyasztói grafikus jövőre, és még a kevert GPU-s támogatást is engedélyezte. Lisa Su azonban pontosan azt mondta, amire a legtöbben számítottak: a szoftver gyorsabban megy, mint a hardver, ezért azt mondaná, hogy a CrossFire-re többé nem igazán figyel az AMD. 

Bár egyesek nehezen fogadják mindezt, igazából a fogyasztói trendeket látva a dolog nem meglepő, a CrossFire említést is alig érdemelt az utóbbi időben, az NVIDIA pedig ugyanúgy nyugdíjazta gyakorlatilag az SLI technológiát.

Vagyis egyelőre az egy-GPU-s megoldások maradnak fókuszban, addig legalábbis biztosan, amíg be nem robbannak az igazi MCM többchipes modulok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.