Hirdetés

Az Android O kinyírja a Twilightot és társait



|

Semmi nem működik majd rendesen, ami a rendszer kezelőfelületével babrál - búcsút inthetünk a Twilight éjszakai módjának.

Hirdetés

Sok olyan androidos alkalmazás van, amely úgy működik, hogy minden másra rajzol vagy jelenít meg tartalmat. Ilyen például az igen népszerű Twilight és a társai, amelyek a kijelzőre egy eltérő színű réteget húznak rá, ezzel éjszakai módba kapcsolva azt. A kevesebb kéket és a csökkentett fényerőt persze az esti órákban meghálálják majd a szemeink. Emellett így működik a Status is, ami az értesítési sávot "cseréli le" és dobja fel extrákkal. 

Hirdetés

Rengeteg hasonló és hasonlóan népszerű alkalmazás van még, ami ilyen - de az Android O gyakorlatilag mindet kiiktatja. Az új rendszerben ugyanis nagyon erősen lekorlátozzák ezeknek a tudását. 

Az új rendszer viselkedése korlátozza az appokat abban, hogy a rendszer kezelőfelületének mely részeire rajzolhatnak, mit írhatnak felül. Az appok megjeleníthetnek majd tartalmakat és ablakokat más appok fölött, de a rendszer fölött többé nem. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Twilight (és a hasonló appok) képtelenek lesznek a szűrőjüket bevetni az értesítési sávon, a navigációs sávon, a zárolt képernyőn és az értesítéseken, valamint az Android hasonló részein. Ezzel bár működőképes marad az app, az értelmét igazából elveszti. A Status - mivel az értesítési sávra rajzol - működésképtelenné válik. 

A Google egyik munkatársa megerősítette, hogy mindez szándékos változtatás, nem hiba áll a történtek hátterében. A módosítást nem vonják vissza a végleges verzióra sem, valószínűleg biztonsági okok állnak a változtatások mögött. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.