Hirdetés

Az Apple 3 hónap alatt több nyereséget ért el, mint az Amazon valaha



|

Az Apple legutóbbi negyedéves nyeresége 143 százalékkal volt több, mint amennyi profitot az Amazon a történelme során összesen termelt.

Hirdetés

Az Apple piaci értéke a múlt héten 943,4 milliárd amerikai dollárra rúgott - vagyis az óriás 6 százalékra van attól, hogy a világ első billió dolláros cége legyen. Sokan azt várták, hogy az Amazon megelőzi ilyen téren az Apple-t, de ott 29 százalékos árfolyam-emelkedésre lenne szükség ehhez a bravúrhoz. Az Apple azonban a hónap eleje óta szárnyal, két okból is. 

Hirdetés

Tim Cook az Apple legutóbbi jelentése kapcsán mindenkit megnyugtatott: az iPhone X elképesztően népszerű, a legkeresettebb iPhone. Ezután Warren Buffet további 75 millió Apple-részvényt vásárolt, és még többet akar

A világ egyik leggazdagabb embere általában nem merül el a tech szektorban, de az Apple elcsábította őt. A CNBC-nek korábban elmondta, hogy az Apple a legnyereségesebb tőzsdén jegyzett cég Amerikában, és kétszer annyi profitot termel, mint a második legnyereségesebb ilyen vállalat. 

Ami azt illeti, az Apple a legutóbbi három hónapos időszaka alatt 13,8 milliárd dolláros nyereséget hozott össze. Ez pedig 143 százalékkal több annál a 9,6 milliárd dollárnál, amit az Amazon profitként kitermelt a létezése kezdte óta (1995). Buffet sokkal többre értékeli a nyereséget az elemzők túlzottan optimista előrejelzéseinél. 

Valószínűleg emiatt nem is olvasta Heath Terrynek, a Goldman Sachs elemzőjének a jelentését. Terry szerint ugyanis az Amazont erősen alulértékelik, pedig óriási lehetőségek vannak benne. Hozzátette, hogy olyan amazonos befektetési ciklusok között vagyunk, amelyeknek hála az adatközpontok egyre több árbevételt hoznak majd, míg eközben az árrést is sikerül emelni. Szerinte továbbra is a felhőre átállás elején tartunk, és a kereskedelem is sokkal jobban online jellegű válik majd. Mindezek miatt a Goldman Sachs úgy véli, a piac alulbecsüli az Amazon hosszú távú értékét. 

Többen úgy vélik persze, hogy az iPhone-ok már nem sokáig tartják el az Apple-t, még akkor is, ha éves szinten újabb 3,1 százalékot lépett előre az óriás az okostelefonos eladásokban. Néhány elemző szerint új termékre van szükség: talán majd az Apple okosszemüveg? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.