Hirdetés

Az Apple és a Google is vinné a Toshiba memóriáit



|

És az Amazon is vevő lenne a Toshiba memóriagyártással foglalkozó üzletágára.

Hirdetés

A legnagyobb tech cégeket - és így az Apple-t, a Google-t és az Amazont - mind érdekli a Toshiba memóriagyártással foglalkozó üzletága, amelyet most szeretnének is felvásárolni. 

Hirdetés

Nem véletlenül: a sikeres licitáló lesz az a vállalat, amely így az okostelefonokat és a számítógépeket ellátó memóriachipek piacán a Samsung mögött a második legnagyobbá lép elő. 

Az üzletág a Toshiba legutóbbi pénzügyi évében elért 50,9 milliárd dolláros árbevétel 25 százalékát adta, azonban a cég sajátos gondjai miatt még mindig rengeteg pénzt veszít. Legutóbb 9 milliárd dollárt. Az üzletág értékesítése sokat segíthet a vállalaton. 

Az első licitkör állítólag már lezárult. A Yomiuri Shimbun japán hírújság értesülései szerint a tajvani Hon Hai több mint 18 milliárd dollárt ajánlott az üzletért. A Foxconnról van egyébként szó, amely az iPhone-ok többségét szereli össze. Tavaly 3,8 milliárd dollárért zsebelte be az óriás a Sharpot. 

Az Apple, a Google és az Amazon mellett ajánlatot tesz majd a Western Digital, a Micron és az SK Hynix is. A Google és az Amazon japán források szerint a felhőszolgáltatásaiban kamatoztatná a memóriás üzletágat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.