Hirdetés

Az Apple felvásárolta a NextVR-t, ezzel újabb lépést tett a virtuális valóság felé



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a Tim Cook vezette cég már a közeljövőben előáll valamilyen VR és AR eszközzel.

Hirdetés

Az Apple megerősítette, hogy felvásárolták a kifejezetten virtuális valóságban megvalósított közvetítésékre szakosodott céget, a NextVR-t. Ez egybecseng az almás cég vezetőinek korábbi nyilatkozataival, miszerint komoly jövőt látnak a virtuális és kiterjesztett valóság technológiájában, és komoly lépéseket tesznek, hogy ők is előálljanak valamivel ezen a téren.

Hirdetés

A cég régóta dolgozik egy AR headseten, mellyel kapcsolatban a vezérigazgató Tim Cook sokszor nyilatkozott már meglepő nyíltsággal:

"Mikor a kiterjesztett valóságot nézzük napjainkban, akkor azt látjuk, hogy vannak az átlag felhasználóknak készült alkalmazások, és a céges célokra készült applikációk. Azért vagyok nagyon izgatott ennek kapcsán, mert ritkán fordul elő, hogy a fogyasztók és a cégek egyaránt kulcsfontosságúnak látnak egy technológiát... Ez átível majd az üzleti életen és a mindennapjainkon is."

Ebbe az irányba mutat a NextVR felvásárlása is, akik szerződésben állnak olyan szervezetekkel és cégekkel, mint az NBA, az NFL, a WWE, a Fox Sports, a Live Nation Entertainment, az HBO és az International Champions Cup. Ezek eseményeiről rögzített és elő VR közvetítéseket tart a cég, emiatt komoly hasznára válhat az Apple-nek a technológia népszerűsítésében.

Elemzők úgy tippelik, hogy az első alma logós AR szemüveg legkorábban 2022-ben érkezhet, és hasonlóan fontos kiegészítője lehet az iPhone-oknak, mint az Apple Watch.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.