Hirdetés

Az Apple korábbi chiptervezőinek cégét vette meg a Qualcomm



|

A NUVIA nevű vállalat 1,4 milliárd dollárt ért a Qualcommnak.

Hirdetés

A Qualcomm nemrég bejelentette, hogy 1,4 milliárd dollárért felvásárolja a processzorokkal foglalkozó NUVIA nevű startupot. Az üzlet keretében új piacok nyílhatnak meg az óriás előtt. Bár a NUVIA csak egy 2 éve alapított cég, nagyon különleges: az Apple két korábbi, vezető chiptervezője hozta létre. Ők azok, akik többek között a mostani ARM-alapú chipek fejlesztését végezték az új MacBookokhoz és iPhone-okhoz. 

Hirdetés

Az üzlet aggaszthatja az IBM-et, az Apple és az AMD-t is a jelentések szerint. A NUVIA ugyanis a szóbeszédek alapján sokkal erősebb és energiatakarékosabb processzorokat lenne képes gyártani, mint az Apple új, M szériás lapkái. 

A Qualcomm hivatalosan egyelőre annyit mondott, hogy beolvasztja a cég technológiáit a saját chipjeibe, főleg az 5G-képes Snapdragon lapkákba. A NUVIA alapítói és szakemberei pedig csatlakoznak majd a Qualcommhoz, amint jóváhagyták az amerikai hatóságok a vállalat felvásárlását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.