Hirdetés

Az Apple M1 processzorának állíthat riválist az AMD



|

Állítólag megirigyelte az Apple M1 chip sikereit az AMD, ezért rivális terméket készít. Integrált RAM-mal szerelt verziót is fejleszt a cég.

Hirdetés

Több szempontból is nagy változásokat hozott a processzorpiacra az Apple M1-es lapkája, ami az új Macekbe került. Emellett pedig alapjaiban fenyegeti az Intel és az AMD x86-os uralmát, alacsony fogyasztással és a passzív hűtés lehetőségével.

Persze az x86-is processzorok nem valószínű, hogy eltűnnek, de az Apple és a Qualcomm feltörhet, emiatt pedig a jelentések szerint az AMD is aggódik. Ezért szintén betörne az ARM-alapú processzorok piacára. 

Hirdetés

Mauri QHD forrásai szerint az AMD már dolgozik az Apple M1 processzor riválisán, két verzió is készül: integrált RAM-mal és anélkül is lesz ilyen lapka. A prototípus állítólag már majdnem kész, de további információkra még nem derült fény. 

Az AMD ilyen irányú törekvéseiről egyébként már többször lehetett hallani, és ezt vetítette előre a 2016-os, K12 Core chip is. 

Az AMD feltehetően mobilokat és ultraalacsony fogyasztású laptopokat szolgálna ki az új processzorral, remélhetőleg addigra a Microsoft is segít az x86-os emulációt felturbózni., vagy lesz olyan megoldás a régi alkalmazásokhoz, mint az M1-nél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.