Hirdetés

Az Apple-nek akar odarúgni a Microsoft: bemutatkoztak az új Microsoft Surface termékek



|

A Microsoft szerint a Surface Laptop Studio 2 jobb, mint a MacBook Pro, de nem csak ezzel állt elő a redmondi cég.

Hirdetés

Ma esti rendezvényén a Microsoft a hardvereire koncentrált, és amint az várható volt, a Surface termékcsalád több tagját is bemutatta. A cég olyannyira meg akarta győzni a közönséget a Surface Laptop Studio 2 felsőbbrendűségéről, hogy egy M2 Max chippel szerelt MacBook Prót is előhúzott, és megmutatta, mennyivel gyorsabban rendereli ki a windowos gép a Blenderben megalkotott képet, mint a Mac - 37,4 másodperc alatt végzett, szemben a MacBook 72 másodperces idejével. 

Hirdetés

Ez nyilván szuper, és várható volt, hogy az Intel nem hagyja majd annyiban a szakítást, a nagy riválissal szövetkezve mutatja meg, hogy az Apple igazából nem csinált csodát - igaz, ilyen teljesítményt egy 13. generációs Intel i7 H processzorral és Nvidia GeForce RTX 4060-as GPU-val szerelt, 2 TB tárhellyel és 64 GB RAM-mal is választható masinától el is várhatunk. Hogy az MI-funkciók is rendben legyenek, Intel NPU-t szereltek bele. A Surface Laptop Studio 2, 14,4"-es, 120 Hz-en frissülő kijelzőt kapott, jár mellé a Slim Pen 2 is. Október 3-ától lehet majd megvásárolni 1999 dolláros induló árral - ez forintban adóval kb. 930 ezernek felel meg.

Lényegesen megfizethetőbb a hordozhatóságot előtérbe helyező Surface Laptop Go 3, egy 12,4"-es, érintőkijelzős laptop, ami mindössze 1,13 kg-ot nyom, és egy 12. generációs Intel Core i5 CPU dolgozik benne, amit akár 16 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel is kísérhetünk, de az alap 8 GB RAM-ot foglal magába. A három évvel ezelőtti, első Laptop Góhoz képest 88%-kal gyorsabb, és egy töltéssel 15 órán át is kibírja. 799 dollárról, adóval mintegy 370 ezer forintról indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.