Hirdetés

Az Arcturus lehet az AMD Navi GPU architektúra utódja



|

A jelek szerint az AMD a legfényesebb csillagok után nevezi el a GPU architektúráit.

Hirdetés

Az Arcturus az egyik legfényesebb csillag az éjszakai égbolton, és a jelek szerint erről nevezi el a következő GPU architektúráját az AMD. Azt, amelyik a Navit követi - legalábbis a Phoronix jelentése szerint. 

Hirdetés

A Navi kódnevű architektúra utódjának elnevezése arra utal, hogy az AMD a legfényesebb csillagok után nevezi el az architektúráit. A Polarist a Vega, a Navi, majd az Arcturus követi az AMD menetrendjében. 

Az AMD legutóbb Mark Papermaster egyik prezentációjában hivatkozott a Navi utódjára. Akkor a Vegát a 14 nm és a 14 nm+ gyártástechnológia mellé írták fel. 

Azóta tudjuk, hogy az AMD 7 nm-es Vega chipet is tervez, ami a világ első 7 nm-es GPU-ja lehet. A Navi szintén 7 nm-es lesz, amint a gyártástechnológia jobban elterjed. 

Az akkori prezentáció alapján a Navi utódja 7 nm+ eljárással készül majd. Sajnos azonban ezt még 2017-ben is 2020-ra várta az AMD, pedig akkor az iparág még jóval bizakodóbb volt a fejlesztésekkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.