Hirdetés

Az ASUS és az MSI is engedékenyebb lesz az Intel CPU-k túlhajtásában



|

A nem Z-s lapkakészletű alaplapokon is lehetővé teszi a nem K-s Intel processzorok túlhajtását az ASUS és az MSI.

Hirdetés

Az ASRock nemrég döntött úgy, hogy lehetővé teszi a nem K-s Intel processzorok túlhajtását a nem Z-s lapkakészletű alaplapjain. A jelek szerint az ASUS és az MSI is követni szándékozik ebben, vagyis a felhasználók a tizedik-generációs Intel processzorok teljesítményét tudják majd szabályozni az APE és a PLS funkciókkal az ASUS és az MSI alaplapokon. A boost minden esetben az alaplaphoz és a hűtési rendszerhez igazodik a hőtöbblet miatt. 

Hirdetés

Az ASUS és az MSI elvileg a PL1-es és a PL2-es értékeket is megemeli a BIOS-ban, így lehet majd hozzájutni a processzor megnövelt teljesítményéhez. A Benchlife szerint a PL1-et 125 wattra tekeri majd az ASUS alaplapok többsége, míg ROG Strix B460-F egyenesen 210 wattra. A Chiphell szerint az MSI MAG B450M Bazooka és a B460 Mortar és Tomahawk pedig 135, valamint 255 wattra. 

Az újítások mellett egy Core i5-10600 és egy Core i9-10900 processzor órajele akár 4,4 GHz-ig is felkúszhat, a Core i7-10700-nál pedig 4,5 és 4,6 GHz-ig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.