Hirdetés

Az AWS Panorama bármilyen kamerát kémeszközzé fejleszt gépi tanulással



|

Elsősorban a biztonsági kamerák szempontjából érdekes az új hardver és SDK, ami felturbózza a meglévő eszközöket.

Hirdetés

Miközben egyes kormányokat és hatóságokat az emberek megfigyelése miatt kritizálnak régóta, sajnos a technológia sem mindig úgy fejlődik, hogy a felhasználási módja jót tegyen a magánszférának és a nyugalomnak. Itt van például az AWS Panorama Appliance nevű hardver és annak SDK-ja, amelyek együtt bármilyen kamerát szuper megfigyelőeszközzé alakítanak. 

Az új termékekkel az ügyfelek minden eddiginél hatékonyabban felügyelhetik például a gyártósorokat, monitorozhatják, hogy mindenki betartja-e a biztonsági előírásokat, forgalmat elemezhetnek a boltokban.

Az AWS mindent automatizálni szeretne, ehhez gépi látási és gépi tanulási modelleket használna az Amazon SageMaker segítségével. A modelleket a hálózati biztonsági kamerák videójára is rá tudják ereszteni. 

Hirdetés

Nem ez az első, hogy az Amazon megfigyelésre szánt technológiákat kínál az üzleti világnak, és a videókra szabott gépi tanulási technológiákban is nagy tapasztalata van már a cégnek, de a számtalan személyiség- és adatvédelmi aggály miatt rendszeresen tiltakozó tüntetések célpontja is lesz.

Az üzletek viszont nyitnak az ilyen, gépi tanulással és monitorozással felturbózott videofelismerési technológiák iránt, biztonsági és minőségirányítási okokból elsősorban, de persze azt is tudjuk, hogy a saját alkalmazottak megfigyelése sem utolsó szempont az ilyen döntéseknél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.