Hirdetés

Az eddiginél is kedvezőbb választást jelentenek az új AMD Ryzen CPU-k



|

Hivatalosan is elérhetőek a második-generációs Ryzen processzorok, amelyek ugyanazért az árért (vagy akár olcsóbban) még jobb teljesítményt kínálnak.

Hirdetés

Az AMD második-generációs Ryzen processzorai egy ideje már előrendelhetőek, a tegnapi napon pedig hivatalosan is elérhetővé tette őket a gyártó. A Pinnacle Ridge chipek az új Zen+ architektúrára építkeznek, és 12 nm-es gyártástechnológiával készülnek. Emiatt nem csak jobb teljesítményt kínálnak a tavalyi lapkákhoz mérten, hanem hatékonyabbak is. 

Hirdetés

Természetesen jóval nagyobb előrelépést tapasztalunk majd akkor, amikor az AMD végül átáll a 7 nm-es Zen 2 architektúrára. Ennek ellenére a Ryzen 2000 szériás chipek korai tesztjei is biztatóak. Bár abban nem mindenki ért egyet, hogy az első-generációs Ryzen chipekről megéri-e frissíteni, az biztos, hogy aki néhány éve már nem cserélt CPU-t, annak telitalálat lehet az új sorozat. 

Az AMD négy chippel kezd. A Ryzen 5 2600 egy 3,4 GHz-es, 6-magos és 12-szálas CPU, 65 wattos fogyasztással és 195 eurós árral. A Ryzen 5 2600X 3,6 GHz-re emeli az alap órajelét, 95 wattra a fogyasztását és 225 euróra az árát. A Ryzen 7 2700 3,2 GHz-es, már 8-magos és 16-szálas, 65 wattos fogyasztással és 289 eurós vételárral. A Ryzen 7 2700X órajele 3,7 GHz alapból, a fogyasztása 105 watt, az árcédulájára 319 eurót írtak. 

Az AMD szerint a Zen+ a cache és a memória válaszidejét is csökkenti, a Precision Boost 2 növeli a teljesítményt, illetve magasabb effektív órajelekkel találkozunk. A korai tesztek szerint a Pinnacle Ridge CPU-k a legtöbb benchmarkban alapvetően megelőzik az első-generációs társaikat, miközben az áraik versenyképesek maradnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.