Hirdetés

Az egekig húzták az Intel csúcsprocesszorát



|

Rekordot döntött az Intel i9-12900KS teljesítménye, jelentősen meghaladva a gyári értéket.

Hirdetés

Az Intel csak nemrég dobta piacra az ősszel bemutatott 12. generáció legerősebb asztali processzorát, az i9-12900KS-t, amelynek 5,50 GHz-es turbó órajele 300 MHz-cel fejeli meg az alap 12900K teljesítményét, új távlatokat nyitva a tuning számára.

A határok pedig azért vannak, hogy feszegessék őket, legalábbis a Shimuzu nevű japán overclocker számára, aki az MSI-jal összefogva nemrég új rekordot ért el az Alder Lake-család legizmosabb tagjának túlhajszolásában.

Hirdetés

Az MSI MEG Z690 Unity-X alaplappal megdolgoztatott processzort egészen 7503 GHz-ig sikerült feltornászni, ami nagyjából 53 MHz-et vert a korábbi, 7,45 GHz-es rekordra. Az előző csúcsot ugyanezzel az alaplappal érte el egy tajvani tuner, japán kihívója viszont több magot (egy helyett kettőt) vett igénybe, valamivel alacsonyabb, 1,74V-os feszültséggel.

Ez pedig csak a kezdet, hiszen az i9-12900KS még meglehetősen zsengének mondható, így az idő előrehaladtával jó eséllyel egymást követik majd a lenyűgözőbbnél lenyűgözőbb eredmények.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.