Hirdetés

Az egyik legfurcsább cégét adta el az Alphabet



|

A SoftBank a Boston Dynamics új tulajdonosa, és ezzel jó úton van ahhoz, hogy a tech szektor legkomolyabb befektetője legyen.

Hirdetés

A SoftBank hamarosan a tech szektor legnagyobb és legkomolyabb befektetőjévé válhat, figyelembe véve az elmúlt egy évben végrehajtott vásárlásait és a tulajdonosok nem titkolt szándékait. 

Hirdetés

Először az ARM került egy 32 milliárd dolláros üzlet keretében a SoftBank szárnyai alá, majd 4 milliárd dolláros részesedést vásárolt a cég az NVIDIA-ban (ha az amerikai törvények megengedőbbek, akkor az összeg magasabb lett volna). Ez utóbbi befektetést is kivételesen jó döntésnek tartják a szakemberek. 

A SoftBank ezúttal pedig a Boston Dynamics vállalatot zsebelte be az Alphabettől. Sokakat a Skynetre emlékeztetnek a Boston Dynamics elképesztő robotjai. 

Masayoshi Son, a SoftBank elnök-vezérigazgatója szerint az okosrobotika az információs forradalom következő lépcsője, és a cége szeretné ezt kiszolgálni, miközben tovább haladnak a témában, és olyan megoldásokat fedeznek fel, amelyek az életet könnyebbé és biztonságosabbá teszik. 

A felvásárlás keretei nem nyilvánosak, de az üzlet részeként a japán Schaft céget is átveszi a SoftBank. A cég már így is igen hatékony és meghatározó a mélytanulás és a mesterséges intelligencia világában, a fenti befektetései pedig még komolyabb pozíciót adnak neki a jövő piacán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.