Hirdetés

Az elemzők sem elégedettek az új NVIDIA videokártyákkal



|

A Morgan Stanley is többet várt az új GeForce videokártyáktól. Ezek a vélemények nem tettek jót az NVIDIA részvény-árfolyamának.

Hirdetés

Szeptember 19-től szabad a pálya, vagyis egy ideje már tudjuk, hogy mire képes az NVIDIA Turing-alapú GeForce RTX 2080 és RTX 2080 Ti videokártyája. A haladó felhasználók igazából nem elégedettek, illetve úgy néz ki, hogy az elemzők sem

Hirdetés

Joseph Moore, a Morgan Stanley szakértője például arról beszélt, hogy a régebbi játékokban látott teljesítménynövekedés messze nem az az ugrás, amit reméltek. A teljesítménynövekedés szintje nem érte el a várakozásaikat, ráadásul a tesztek is eléggé kevert véleményeket alkotnak, figyelembe véve a magas árakat. 

Mondani sem kell, hogy mindez nem tett jót az NVIDIA részvény-árfolyamának. 

A Morgan Stanley ráadásul azt is hozzátette, hogy meg vannak lepődve azon, hogy az RTX 2080 csak alig jobb a GTX 1080 Ti-nél, pedig az utóbbi több mint egy éve a piacon van, és olcsóbb is. A magasabb órajelek, több mag és 40 százalékkal nagyobb memória-sávszélesség miatt sokkal többet vártak a szakértők. 

Mindezek miatt csak mérsékelt keresletet jósolnak az elemzők, és úgy vélik, hogy az NVIDIA gamerekre szakosodott üzletága sem szárnyal majd a következő két negyedév során. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.