Hirdetés

Az elmúlt 10 év legnagyobb újításai lehetnek az Intel Ice Lake processzorok



|

Mindezt a Sunny Cove architektúrának és a Gen11-es integrált grafikus vezérlésnek köszönhetik majd a 10 nm-es CPU-k.

Hirdetés

Az elmúlt egy évtized legnagyobb áttörését és újdonságát jelenthetik az Intel számára az Ice Lake processzorok a CPU-piacon. Mindezt a Suny Cove architektúrának köszönhetik (egyik oldalról), amelyről itt már részletesen is beszámoltunk. Másik oldalról a Gen11-es integrált grafikus vezérlésé az érdem, amelyre szintén külön kitértünk

Hirdetés

A Sunny Cove IPC terén jelentős fejlődést eredményez majd a Coffee Lake chipekhez mérten, illetve új ISA utasításkészleteket mutat be, köztük az AVX-512-t. 

A Gen11-es grafikus vezérlés eközben az Intel első iGPU-ja, ami áttöri az 1 TFLOPS-os számítási teljesítményben megtestesülő határvonalat. A 2018 Architecture Day alkalmából az Intel az ultra-alacsony fogyasztású Ice Lake-U SoC platformot is megvillantotta. 

Az Ice Lake-U chip 15 wattos TDP-vel bír, és a 7-Zip, valamint a Tekken 7 segítségével demózták. Az előbbiből kiderült, hogy a Skylake-hez mérten 75 százalékos teljesítménybeli előrelépést tapasztalhatunk az archívumok titkosításánál. A Gen11-es iGPU pedig sokkal simább játékmenetet eredményezett, mint a Gen9-es. Hivatalos, részletes adatokat nem kaptunk, de az Anandtech tippjei szerint 30 fps-ről lehetett szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.