Hirdetés

Az első jel, hogy mérséklődhetnek a memóriaárak



|

Egyetértési megállapodást ír alá a Samsung és a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság, aminek mi csak örülhetünk.

Hirdetés

A PC-s világ felhasználói hónapról hónapra egyre jobban kiakadnak, ami nem véletlen: nagyon rossz időszak ez új PC építésére, vásárlására, és ráadásul elég régóta is tart. Sok évnyi tapasztalatot dobhatnak az emberek a kukába: sajnos manapság nem túl kifizetődő úgy PC-t építeni, hogy mi magunk vásároljuk össze hozzá az alkatrészeket. 

Hirdetés

Mindez több oknak is köszönhető, és az egyik az, hogy alaposan elszállt a memóriák árazása. Szerencsére van már fény az alagút végén. 

A Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság és a Samsung a jelentések szerint rövidesen aláír egy egyetértési megállapodást, amely sokat segíthet a DRAM-piacon. 

A DRAMeXchange jelentése szerint a kínai hatóság azért kereste meg a Samsungot, mert folyamatosan emelkednek a vételárak a DRAM-piacon. Mindez végül egy megállapodáshoz vezet majd, amely elvileg további együttműködéseket eredményez a félvezetőiparban. Ennek keretében például nagyobb befektetésekre lehet számítani Kínában, és a technikai együttműködés is szorosabbá válik. Valószínűleg a Samsungnak is érdeke lesz ez, elvégre Kína a legnagyobb DRAM-importőr a világon. 

A szakértők szerint a megállapodásnak köszönhetően a jövőben is szűkös készletekkel jellemezhető piacon korlátozzák az áremeléseket, és ennek részeként a gyártók egyre jobban igyekeznek majd emelni a gyártáskapacitást és az elérhető készleteket - ezzel pedig kompenzálják majd a kontrollált áremelések miatt belassult árbevétel-növekedést. 

Egyesek szerint a mostani megállapodás nem véletlen: emlékezzünk vissza, nemrég ugyanez a kínai hatóság kezdett ármanipuláció ügyében vizsgálódni

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.