Hirdetés

Az európaiak egyre jobban imádják az AMD-t



|

Az elemzők szerint nő az AMD népszerűsége, és nagyobb mértékben, mint elsőre gondolnánk.

Hirdetés

Nem titok, hogy az AMD nagyot nyert az Intel processzorok készlethiányán. Emellett az egyre jobb Ryzen chipek egyébként is egyre több felhasználót nyernek meg. A Context piacelemző szakértői szerint az AMD népszerűsége egyre csak nő, és a számok nagyobbak, mint gondolnánk. 

Hirdetés

Tavaly az AMD CPU-k az európai kereskedőkhöz leszállított 5,07 millió rendszer 7 százalékában voltak jelen. Azóta az arány már 12 százalék, ráadásul a leszállított mennyiség is emelkedett 5,24 millióra. Egy év alatt tehát 355 000-ről 629 000-re javított az AMD. 

A legnagyobb növekedést a fogyasztói piacon tapasztalta az AMD, itt a részesedése 11 százalékról 18 százalékra nőtt, míg az üzleti szektorban 5-ről 8 százalékra. Bár az Intel uralma még messze nincs veszélyben, az már látszik, hogy sokan hajlandóak más megoldást is megfontolni. 

Az Intel eközben fogadkozik, hogy az év végén és jövőre tovább bővítik a kapacitást, de azt senki sem tudja, hogy mikor tudják majd kiszolgálni a jelenlegi keresletet, és mi történik a piacon, ha ez sikerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.