Hirdetés

Az év vesztese a tőzsdén a Tesla



|

Még a Bitcoin sem bukott akkorát, mint Elon Musk cége. A milliárdos a piacot vádolja, a piac a milliárdost.

Hirdetés

69 százalékot zuhant a Tesla-részvények árfolyama az év eleje óta, ezzel a Tesla a globális tőzsde vesztese - írja a TechAint. Elon Musk autógyára 800 milliárdot vesztett az értékéből ezen idő alatt, azaz már bőven nem tartozik a billiós értékű cégek közé.

A zuhanás nem volt fokozatos: szeptemberben még tartotta a 300 dollár körüli árfolyamot, aztán hirtelen mélyrepülésbe kezdett és meg sem állt a 123 dolláros szintig. Összehasonlítás-képpen: még az év nagy buktájának tartott Bitcoin is "csak"' 59 százalékot esett az idén.

Hirdetés

Elon Musk, aki ezzel már nem a világ leggazdagabb embere, a gazdasági válságot és a megugrott gyártási költségeket okolja, illetve az amerikai jegybankot. A befektetők szerint inkább Musk a hibás, a Twitter felvásárlásával ugyanis hanyagolja a Teslát és rombolja saját imidzsét, meggondolatlan, hirtelen döntéseket hozó vezetőnek tűnik. Ráadásul folyamatosan adja el a Tesla-részvényeit, pedig korábban azt mondta, nem tesz majd ilyet.

A Tesla 2020 óta nem jelentkezett új modellel, csak ígéretek vannak és halasztások. Az utóbbi években bejelentett modelleket vagy nem gyártják még, vagy csak bemutató példányok léteznek, közben egymást követik a visszahívási botrányok is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.