Hirdetés

Az EVGA búcsút int a DVD-knek



|

A drivereket ezentúl nem DVD-n, hanem pendrive-on mellékeli az alaplapjaihoz az EVGA.

Hirdetés

Jacob Freeman, az EVGA globális termékkezelésért felelős igazgatója nemrég a Twitteren tájékoztatta a közönséget arról, hogy a jövőbeli EVGA alaplapok (ide értendő a H370 Stinger is) egyikéhez sem csomagolnak majd drivereket tartalmazó DVD-t. 

Hirdetés

A vásárlók ehelyett egy lapos, 8 GB-os USB 2.0-s pendrive-ot kapnak, amin minden szükséges meghajtóprogram és szoftver rajta lesz. 

Egyes felhasználók persze azonnal úgy érveltek, hogy ez felesleges, hiszen sokkal jobb és egyszerűbb a gyártó weboldaláról letölteni a legfrissebb drivereket. A gond az, hogy egy friss Windows-telepítés után a hálózati driver telepítésére szükség lesz ahhoz, hogy elérjük az internetet. 

Az EVGA alaposan megfontolt döntést hozott a DVD-k száműzésével, hiszen nem mindenki épít már optikai meghajtót a PC-jébe, és külön USB-s ODD-t sem szívesen vásárol senki egy-egy driver telepítéséért. 

Jó hír, hogy a mellékelt flash drive újraírható, vagyis bármit rá lehet másolni. Ennél is jobb hír azonban, hogy bár az EVGA számára a 8 GB-os pendrive hússzor akkora költséget jelent, mint a régi DVD; a különbséget nem hárítják át a vásárlókra, vagyis az EVGA alaplapok vételárai nem emelkednek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.