Hirdetés

Az Intel 12 magos laptop-processzoráról árulkodik egy friss szivárgás



|

Az Alder Lake-széria bemutatásához közeledve egyre szaporodnak az újdonságokkal kapcsolatos értesülések.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben több hír is megjelent az Intel 12. generációs processzorcsaládja, az Alder Lake kapcsán: nemrég például az i7-es 12700K benchmark eredményei bukkantak fel az interneten, előtte pedig az i9-es csúcsvas pontszámairól csiripeltek a madarak.

A kékek soron következő laptopos erőforrásai azonban egész eddig kevés figyelmet kaptak, most viszont egy ilyen CPU is bekerült a pletykák áradatába.

Hirdetés

A Benchleaks Twitter-csatornán megosztott poszt ugyanis az Intel Core i7-1270P nevű újdonságról árulkodik, melynek eredményeit a GeekBench adatbázisából halászta ki a fiókot futtató bot. Az eset pikantériája, hogy a GeekBench-ért felelős Primate Labs csak néhány napja kürtölte világgá, hogy a szivárgások elkerülése érdekében már nem fogadja be a megjelenés előtt álló chipek eredményeit.

A hordozható erőforrás számai viszont mégis itt vannak, az adatlapja alapján pedig egy bejelentésre váró Samsung Galaxy Book notebookban sikerült elcsípni az apróságot. Az i7-1270P egymagos pontszáma 851, a többmagos pedig 3624, ami kissé gyanús, mert ezzel nagyjából 40%-kal maradna el a jelenlegi Galaxy Book Próban dolgozó i7-1165G7 értékeitől.

Ennél érdekesebb viszont, hogy a specifikációk alapján egy 12 magos processzorral van dolgunk. Ez a gyakorlatban 8 nagy teljesítményű és 4 energiatakarékos magot jelent, melyek közül az utóbbiak felelnek a kevesebb kakaót igénylő feladatokért.

A legfrissebb pletykák szerint az Intel már ebben a hónapban megejtheti az Alder Lake processzorok bemutatóját, arról viszont nem szól a fáma, hogy az asztali megoldásokon túl a laptopokba szánt típusokat is leleplezik-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.