Hirdetés

Az Intel 14 nm-en ragadt, és ott is marad



|

Jövőre az AMD már 7 nm-es processzorokat kínál, az Intel azonban 14 nm-en ragad.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy valamikor jövőre az AMD 7 nm-es Ryzen processzorokkal újít, azonban most kiderült, hogy eközben az Intel továbbra is 14 nm-en ragad. 

Mindez remekül mutatja, hogy mennyire nehezen megy az Intelnek az átállás a 10 nm-es technológiára. Egy befektetőknek szóló konferencián megerősítették, hogy az első olyan termékeik, amelyek 10 nm-es technológiával készülnek, leghamarabb 2019 karácsonya táján futhatnak be. 

Ezzel a 14 nm-es mikroarchitektúrák nem csak 2018-ban, de 2019-ben is velünk maradnak. Hamarosan érkeznek a kilencedik-generációs Whiskey Lake Core processzorok, amelyek a Broadwell, a Skylake, a Kaby Lake és a Coffee Lake után megint 14 nm-esek. 

Az Intel jövőre a magszámok emelésével szeretné legyűrni az AMD 12 nm-es Pinnacle Ridge processzorait. A HEDT platformon 20- és 22-magos megoldásokat villant az óriás. Az AMD csak az EPYC CPU-k után hozza el a 7 nm-es, harmadik-generációs Ryzeneket.

Az Intel 5 évvel ezelőtt úgy számolt, hogy már 2015-ben 10 nm-re vált. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.