Hirdetés

Az Intel Cooper Lake is 14 nm-en ragad



|

A Cascade Lake processzorokat leváltó sorozat lesz remélhetőleg az utolsó 14 nm-es széria az Intelnél.

Hirdetés

Az Intel számára elég régóta igazi rémálmot jelent az átállás a 10 nm-es gyártástechnológiára. Az első 10 nm-es Intel processzorok legkorábban 2019 vége felé futhatnak be. Ennek megfelelően a cégnek nem maradt más választása, továbbra is a 14 nm-es technológiát kell finomhangolnia. 

Hirdetés

A fogyasztói szektorban idén a Coffee Lake Refresh chipeket a Whiskey Lake processzorok váltják le, míg az üzleti kategóriában jön a Cascade Lake széria

Bár ez még mindig 14 nm-es, jó hír, hogy már támogatja az Optane Persistent Memoryt, hardverszintű védelmet ad a legutóbbi biztonsági résekkel szemben, illetve jobb lett a mélytanulásban. A Cascade Lake széria az év vége felé debütál, 2019-ben pedig majd a Cooper Lake váltja le. 

A Cooper Lake tehát a Cascade Lake frissítése, és egyben a végét jelentheti a 14 nm-es korszaknak is. Elvileg az Ice Lake ezután jön, már 10 nm-es technológiával. A változást igazából a mélytanulással kapcsolatos funkciókészlet jelenti, az ugyanis újabb utasításokkal gazdagodik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.