Hirdetés

Az Intel hamarabb figyelmeztette Kínát a biztonsági résekről, mint az amerikai kormányt



|

Tovább dagad a botrány: az Intel előbb szólt Kínának a Spectre és a Meltdown biztonsági résekről, mint az amerikai kormánynak.

Hirdetés

Bár az Intelt üzleti és pénzügyi szempontból a legkisebb mértékben sem érintette a Spectre és a Meltdown biztonsági rések botránya (sőt, ezek ellenére tovább emelkedik az árfolyama), az óriásra a történtek és a zsinórban elbaltázott biztonsági frissítések nem vetnek túl jó fényt, eddig elég rossz éve van a vállalatnak. 

Hirdetés

Most a felháborodás még nagyobb lett, kiderült ugyanis, hogy az Intel előbb osztotta meg a termékei sérülékenységével és a Spectre, valamint a Meltdown biztonsági résekkel kapcsolatos információkat a kínai tech cégekkel, mint az amerikai kormánnyal.

Ezzel a kínai kormány nem csak hamarabb kezdhette meg az IT-s infrastruktúrájának a bebiztosítását, de más országok kormányaival szemben is kiaknázhatta a sérülékenységek nyújtotta lehetőségeket. 

Elsőként állítólag a Lenovo és az Alibaba értesült a hibákról. A Lenovo az Intel legnagyobb PC-s OEM-partnere, miközben az Alibaba a világ legnagyobb elektronikus kereskedelmi platformja és felhőalapú szolgáltatója. Mindkettőre igaz viszont, hogy nagyon szoros kapcsolatban állnak a kínai kormánnyal. 

Az elsőként értesített cégek és partnerek között pedig nem volt ott az amerikai kormány. Állítólag nem tudtak időben szólni mindenkinek - így az amerikai kormánynak sem -, mert a hírek hamarabb kerültek nyilvánosságra, mint várták. Ez a kijelentés csak olaj volt persze a tűzre: ha igaz, akkor az Intel a bejelentés előtt 6 nappal szólt volna az amerikai vezetésnek, pedig tavaly június óta tudott mindenről.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.