Hirdetés

Az Intel már a GPU-val is a PC-t védi



|

Az Intelnél mostanában fontos lett a biztonság: a szkenneléseket már a GPU-val és gépi tanulással segíti az óriás.

Hirdetés

Az Intel szeretné még hatékonyabban felkutatni a biztonsági fenyegetéseket az Intel chipekkel rendelkező eszközökön, ezért két új technológiát is piacra dobott

Hirdetés

Az Advanced Platform Telemetry gépi tanulással segít minden eddiginél hatékonyabban azonosítani a lehetséges biztonsági problémákat. Eközben az Accelerated Memory Scanning az Intel GPU-k segítségét veszi igénybe ahhoz, hogy hatékonyabban szkenneljen a memóriaalapú támadások után. 

Az Intel szerint a GPU bevetésével felszabadítják a CPU erőforrásainak egy részét, ami így más feladatokra is bevethető, illetve kevesebb energiát használ. Ilyen módban a CPU terheltsége 20 százalékról akár 2 százalékra is lecsökkenhet szkennelés közben. 

Egyelőre mindez inkább az üzleti felhasználóknak érdekes. A Microsoft máris lecsapott a technológiára, de egyelőre csak a Windows Defender Advanced Threat Protection rendszerben lesz benne, ami nem egyenlő a Windows 10 Home és Pro verziókban lévő fogyasztói Windows Defenderrel. 

A technológia mindenesetre más végpontvédelmi szoftverbe is beépíthető, így csak idő kérdése, hogy mikor kapják meg az otthoni felhasználók. 

Az újítások az Intel Threat Detection Technologies kezdeményezésének a részeit képezik, amelynek célja, hogy hardverszinten segítsen fokozni az inteles eszközök biztonságát (már a hatodik-generációs processzoroktól kezdve). 

Az elmúlt hónapok sorozatos biztonsági botrányai után nem túl meglepő, hogy az Intel gőzerővel dolgozik az effajta biztonsági újításokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.