Hirdetés

Az Intel már kész maga mögött hagyni a DDR4-et?



|

Úgy tűnik, hogy a gyártó már inkább a DDR5-tel foglalkozna.

Hirdetés

Több, mint valószínű, hogy eljön majd az idő, amikor a gyártók javarészt maguk mögött hagyják a DDR4-et - ennek már voltak jelei -, a kék csapat meg is kezdte az átállás felvezetését, kérdés, hogy vajon mekkora sikerrel.

A TechPowerUp jelentése szerint az Intel azt akarja elérni, hogy az alaplapgyártók hagyjanak fel a DDR4 támogatásával, amiből egyenesen következhet az, hogy a 700-as szériájú hardverekbe már csak DDR5-ös modulokat pakolhatunk.

Hirdetés

Ez azért is tűnik furcsának, mert várhatóan a 13. generációs Raptor Lake processzorok még támogatni fogják a DDR4-et, illetve a 600-as alaplapokkal is elvileg kompatibilisek lesznek.

A gyors váltás érthető volna akkor, ha elérhető áron kerülnének a boltok polcaira a DDR5-ös RAM-ok, de jelenleg sajnos nem ez a helyzet, és nem biztos, hogy sok játékos kész megfizetni egy jóval olcsóbb alkatrész árának többszörösét a valamivel jobb teljesítmény érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.