Hirdetés

Az Intel megvillantotta 80 Gbps-os adatátvitellel támadó új Thunderboltot



|

A korábbi híreknek megfelelően tényleg duplázódik a Thunderbolt-szabvány adatátviteli sebessége.

Hirdetés

Az USB Implementers Forum nemrég leplezte le az USB-szabvány következő generációját, amely az eddigi adatátviteli sebesség kétszeresével, 80 Gbps-mal dolgozik majd. Az USB4 2.0 néven érkező technológia nagy előnye, hogy a meglévő USB Type-C kábeleinkkel is biztosítja a megkétszerezett teljesítményt.

Az Intelről viszont már egy tavalyi szivárgás óta tudjuk, hogy ugyancsak a 80 Gpbs-os sebességet célozta be a házon belül fejlesztett Thunderbolt-szabvánnyal, melynek hivatalos megerősítéséig egészen eddig kellett várnunk.

A kékek az új termékeket bemutató Intel Technology Days keretében, a cég izraeli központjában villantották meg az Thunderbolt 4 utódját, amely az USB4 2.0-hoz hasonlóan szintén eléri a 80 Gpbs-os teljesítményt.

Hirdetés

Az eseményen jelen levő Tom's Hardware beszámolója szerint ugyanakkor ettől eltekintve nem sok konkrétumot árult el a vállalat, így még az új megoldás nevét sem tisztázták.

Fotó: Tom's Hardware

Figyelembe véve, hogy a Thunderbolt szorosan épít az USB-technológiára (a Thunderbolt 4 az USB4 1.0 specifikációt használja) megeshet, hogy végül nem Thunderbolt 5-nek hívják majd az új szabványt, hanem valamilyen alverzióként érkezik. Hogy mikor, arról pillanatnyilag nincs információnk, de valószínűleg a jövő év során lesz esedékes a rajt, akárcsak az USB4 2.0-s eszközök esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.