Hirdetés

Az Intel nem állítja le a 10 nm-es fejlesztéseket



|

Nemrég olyan jelentés került elő, amelyek alapján az Intel elkaszálta az egész 10 nm-es projektet. A gyártó cáfolta a híreket.

Hirdetés

Az Intel nagyon hosszú ideje szenved a 10nm-es gyártástechnológia fejlesztéseivel. A Cannon Lake kódnevű 10 nm-es processzorok elvileg 2016-ban jelentek volna meg, azonban a technológia fejlesztése állandóan nehézségekbe ütközött. Most úgy néz ki, hogy leghamarabb jövőre jelenhetnek meg az Intel 10 nm-es lapkái. A SemiAccurate ugyanakkor nemrég olyan jelentést tett közzé, amely belsős forrásokra hivatkozva biztosra állította, hogy az Intel az egész 10 nm-es projektet elkaszálta

Hirdetés

Bár a jelentést sokan felkapták az Intel közelmúltbeli problémái és a gyártási egység felosztása miatt, az Intel végül hivatalosan cáfolta a híreket. Az óriás szerint hamisak a 10 nm-es eljárás elkaszálását hirdető médiajelentések, az Intel jól halad a gyártástechnológiával. 

Az Intel hivatalos álláspontja szerint a 10 nm-es processzorok továbbra is valamikor 2019-ben érkeznek meg. 

Eközben az Apple arra készül, hogy a jövőbeli Mac gépeibe a saját processzorait tegye az Intel megoldásai helyett. A Microsoftot nemrég arra kellett rábeszélni, hogy a Surface Góhoz Intel, és ne ARM megoldást válasszon. A Meltdown és a Spectre eleve sok gondot okozott az Intelnek, de nem segített Brian Krzanich ügyvezető váratlan távozása sem. Az Intel jelenleg is a jövőjéért küzd, hiszen az AMD egyre nagyobb fenyegetést jelent rá nézve, eközben ráadásul az Intel CPU-k árai kilőttek, míg a Ryzen chipek vételárai nem változtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.