Hirdetés

Az Intel óvatosságra inti azokat, akik Alder Lake processzorokat szeretnének tuningolni



|

Többen is próbálták mostanában feljebb tekerni az Alder Lake procik órajelét, annak ellenére is, hogy nem a K szériával rendelkeznek, az Intel szerint ez határozottan rossz ötlet.

Hirdetés

Akik otthonosan mozognak a processzorok világában (legalábbis, ha Intelről van szó), azoknak régóta közismert tény, hogy a K betűvel jelölt típusok azok, amelyeknek viszonylag magabiztosan tekergethetjük feljebb az órajelét és megfelelő hűtés mellett nem kell attól tartanunk, hogy tönkremennek.

Már szériák általában nem is engedik, hogy megváltoztassuk az órajelet, azonban többen észrevették, hogy az Alder Lake esetében ez nem így van és nyilván el is kezdték feszegetni a határait ezeknek a daraboknak is, több-kevesebb sikerrel.

Hirdetés

A Tom's Hardware ennek kapcsán fel is vette a kapcsolatot az Intellel, akik ki is adtak egy közleményt a témával kapcsolatban, melyben elárulták, hogy kifejezetten nem ajánlott ezzel kísérletezni:

"Az Intel 12. generációs, nem K jelölésű processzorait nem arra tervezték, hogy tuningolják őket. Az Intel nem tud garanciát biztosítani olyan processzorokra, amelyeket nem a specifikációiknak megfelelő paraméterek mellett működtetnek. Az órajel vagy feszültség megváltoztatása kárt tehet a processzorban vagy más komponensekben, valamint csökkentheti a rendszer stabilitását és teljesítményét."

Az Intel elárulta, hogy hamarosan közzé fognak tenni egy frissítést, amely megszünteti az ezután legyártott alaplapokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.