Hirdetés

Az Intel szeptember másodikán bejelent Valami Nagyon Fontosat



|

Megesszük a kalapunkat, ha nem a régóta várt Tiger Lake CPU-k érkeznek az idei ősz második napján, de az Intel egyelőre titokzatoskodik.

Hirdetés

Processzor-fronton nem a mostani évek az Intel legerősebbjei, ezt nagyjából leszögezhetjük. A gyártási technológiát egyelőre hiba próbálja tovább miniatürizálni, lépten-nyomon különféle sérülékenységek bukkannak fel a processzorokban, és az AMD egyre jobb pozícióból támad a Ryzen CPU-kkal. A piac pedig egyre kevesebb türelemmel vár arra, hogy az Intel végre kiterítse legújabb lapjait és megmutassa a következő lépését. Talán most eljön az idő erre is.

Hirdetés

Ma ugyanis beesett a nemzetközi tech-szaksajtó postaládájába egy titokzatos meghívó, amiben csak annyi szerepel, hogy szeptember másodikán várnak minket szeretettel egy virtuális sajtóeseményre, ahol "valami nagy dolgot fognak megosztani velünk". Oké, ez idáig még nagyon ködös, de fogalmazzunk úgy, hogy nagyon-nagyon csodálkoznánk, ha mindez nem a rég várt 11. generációs, Tiger Lake kódnevű processzorcsalád bejelentése lenne.

A szövegben még olyan csodásan sokértelmű kitétel is szerepelt, miszerint megtudhatjuk, "hogyan tágítja az Intel annak határait, hogyan dolgozunk és hogyan tarthatjuk a kapcsolatot egymással". Aha, most már minden világos. Mindenesetre a Tiger Lake egy villanásnyira más bemutatkozott a januári CES-en, de akkor még nem mondtak semmi konkrétat arról, mikortól jelennek meg hivatalosan az első verziók. Később a Computexre gyanakodtak sokan a forgalmazás bejelentésével kapcsolatban, de a tajpeji eseményt először őszre halasztották, majd teljesen lemondták a szervezők a járványhelyzet miatt.

Ez egyébként a sokatmondó meghívó. Feszültség a 11. hatványon:

Szóval esélyesen a szeptember 2-i időpontot választotta az Intel arra, hogy végre bejelentse a 7 nanométeres AMD Ryzen 4000 chipek ellen harcba szálló, még mindig 10nm+ technológiával készülő Tiger Lake CPU-k indulását, és persze mindent elmondjon árakról, teljesítménybeli részletekről és egyebekről.

Emellett többen azt is várják, hogy a gyártó régóta lebegtetett Xe grafikus vezérlője is elstartol ugyanezen az eseményen, és végre kiderül, lesz-e számottevő harmadik játékos a GPU-piacon. Mindenesetre mi ott leszünk (persze virtuálisan) az eseményen és villámgyorsan meséljük, mi minden derült ki. Persze, hacsak addig ki nem szivárog minden, amin a manapság megszokott trendek ismeretében nem csodálkoznánk túlzottan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.