Hirdetés

Az Intel szerint az alaplapgyártók hibája, hogy terhelés alatt elszállnak a csúcsprocesszoraik



|

Egy kiszivárgott belső jelentés alapján a partnerek fontos védelmi mechanizmusokat kapcsoltak ki, hogy többet sajtoljanak ki a chipekből.

Hirdetés

Szerencsétlen gamerek most már hónapok óta nézik karba tett kézzel, ahogy az Nvidia az Intelre, az Intel pedig a többi gyártóra mutogat, amiért durvább játékok vagy egyéb megterhelő 3D-s alkalmazások közben elszállnak a 13. és 14. generációs Core i7 és Core i9 processzorokkal szerelt vasak. Most egy belső jelentés arra enged következtetni, hogy az alaplapgyártók is nyakig benne vannak a dologban, de könnyen lehet, hogy az Intelnél csak bűnbakot próbálnak keresni.

Játékfejlesztők és hardvergyártók is azt ajánlják, hogy ha Raptor Lake vagy Raptor Lake-S Refresh CPU dolgozik a gépedben, és terhelés alatt kékhalál, fagyás, vagy egyéb összeomlás fogad, akkor érdemes visszavenni az órajelből. A legtöbb alaplapgyártó már ki is adta a maga BIOS frissítését, amivel limitálták a CPU-ba küldött maximális feszültséget. 

Hirdetés

Az Igor's Lab megszerzett egy cégen belüli üzenetváltást, amiben a kékek a 600-as és 700-as alaplapokat és főleg azok gyártóit okolják a problémákért, akik állítólag kikapcsoltak több beépített védelmi funkciót, amelyek a processzort hivatottak megvédeni a hosszú időn át tartó magas feszültségtől. A Current Excursion Protection és Thermal Velocity Boost kikapcsolásával jobb teljesítményt tudtak kihajtani a chipekből, amelyeket egyébként tényleg nem ártott volna megvédeni saját maguktól, mert falánk kölyökkutya módjára zabálják az áramot, és akár 300 watt felvételére is képesek.

Pontos válaszokat még mindig nem kaptunk, de az Intel állítólag májusban tervez kiadni egy közleményt, amiben tájékoztatják a vásárlókat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.