Hirdetés

Az iPhone X-ben lévő chipet is agyonveri grafikában a Snapdragon 845



|

Itt vannak a Snapdragon 845 mérési eredményei - a pontszámok biztatóak.

Hirdetés

A jelenlegi androidos csúcskészülékek hamarosan az öregedő eszközök mezőnyébe kerülnek át, ugyanis rövidesen itt vannak a Snapdragon 845-re építő idei új zászlóshajók. A Samsung a Galaxy S9-es szériával hozza el elsőként az SoC-t (Európában persze az Exynos alternatívát kapjuk), majd következik az LG, a Sony, a Xiaomi és a többi gyártó. 

Hirdetés

De mire elég a Snapdragon 845, és mennyire lesz elavult egy Galaxy S8, egy LG V30 vagy egy OnePlus 5T fél év múlva? A Qualcomm referenciaplatformjának hála itt vannak a tesztek, amik talán választ adnak. Természetesen a konkrét kereskedelmi készülékekre a hatékonyság és a melegedés témáját nem lehet levetíteni, de a processzor és a GPU teljesítményét igen. 

Bár a gyártástechnológia a második-generációnál jár, alapvetően nem változott, ugyanaz a 10 nm-es technológia van használatban, mint a Snapdragon 835-nél. Az apró fejlesztés elsősorban jobb teljesítményt vagy kedvezőbb fogyasztást eredményez. A Qualcomm a Spectra kamerás és az Adreno grafikus architektúrákkal 30 százalékos energiamegtakarítást ígér. 

A mérési eredmények alapján a Snapdragon 845 előnye leginkább grafikus fronton mutatkozik majd meg. Az ilyen szempontból intenzív feladatok közben 20-40 százalékos teljesítménynövekedés tapasztalható, miközben maga a fogyasztás alacsonyabb, mint a Snapdragon 835-nél. 

Ami azt illeti, az Adreno 630-as GPU-nak hála a Snapdragon 845 grafikában az iPhone X-ben lévő A11 Bionic lapkát is agyonverte. 

Ami viszont a processzor teljesítményét illeti, mindössze halvány fejlődést mértek a Snapdragon 835-höz képest. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.