Hirdetés

Az NSA eszközével figyelhetnek, ha nem frissíted a Windowst



|

Hiába javították a DoublePulsart, a felhasználók nem tartják naprakészen a rendszerüket, ezért széles körben aknázzák ki a lehetőségeket a támadók.

Hirdetés

A DoublePulsar exploit létezése csak nemrég került nyilvánosságra: ez az NSA hacker-eszköztárának a része, kifejezetten Windows rendszerek ellen. Sajnos az egyik legkomolyabb fenyegetéssé vált

Hirdetés

Nem azért, mert nem javították, sőt: nagyjából egy hónapja elérhetőek a frissítések. A jelentések szerint az a gond, hogy az emberek nem tartják naprakészen a rendszereiket. 

A nulladik napi fenyegetés a Windows SMB-ben használ ki egy hibát, abban a protokollban, amin keresztül a Windows fájlokat oszt meg más PC-kkel a helyi hálózaton. 

A résen keresztül a támadók teljes irányítást kaphatnak egy PC fölött, és egyáltalán nem számít, hogy milyen végpontvédelem van a gépen. A jelentések alapján széles körben aknázzák ki a lehetőséget a támadók. 

Védekezni egy jó hardveres vagy szoftveres tűzfallal és az SMB-hozzáférés blokkolásával lehet, azonban az igazi gyógyírt a naprakész Windows jelenti. A Microsoft rég kiadta a javítást, ezért mindenkinek megéri élni a Windows Update vagy a manuális telepítés nyújtotta lehetőségekkel. 

Mindez remekül jelzi, hogy manapság mennyire fontos naprakészen tartani a rendszerünket és a szoftvereinket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.