Hirdetés

Az NVIDIA Ampere A100 lett az eddigi leggyorsabb GPU



|

Az Ampere A100-as GPU 43 százalékkal volt gyorsabb a Turingnál az RTX nélküli Octane-renderelésben.

Hirdetés

Miközben az Ampere-alapú fogyasztói videokártyák érkezését várjuk, az A100-as Ampere chip továbbra is csak döntögeti a rekordokat. A világ legnagyobb 7 nm-es grafikus lapkája májusban debütált, és most az OctaBench valaha volt leggyorsabb GPU-ja lett. A benchmark-eszköz mögött álló fejlesztőcég ügyvezetője szerint az NVIDIA A100 Tensor Core GPU 446 pontot szerzett az OctaBench-ben, ami átlagosan 43 százalékkal gyorsabb a Turing GPU-nál, kikapcsolt RTX mellett is. 

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy melyik konkrét Turing GPU-t vették az összehasonlítás alapjául, de az kiderült, hogy a Tesla V100 úgy 20, a Titan V pedig 11 százalékkal lassabb, miközben a Titan RTX-re 38 százalékot ver az A100 GPU. 

A benchmark fejlesztője szerint ugyanakkor tagadhatatlan, hogy az A100 a világ leggyorsabb GPU-ja, legalábbis a fentebb említett teszt szerint. Az A100 egyébként egyetlen lapkán 54 milliárd tranzisztort kínál, a gyártás fejlődésével azonban erősebb teljesítményű verziók is jöhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.