Hirdetés

Az NVIDIA arra kéri a kereskedőket, hogy előbb a gamereket szolgálják ki



|

Az óriás azt szeretné elérni, hogy a bányászok felvásárlási láza ellenére először a játékosok jussanak új videokártyához.

Hirdetés

Továbbra is meglehetősen rossz hatással van a kriptovalutás bányászőrület a PC-s gamervilágra - mindennek hatására egyesek végül konzolt vásárolnak, és elfordulnak a PC-ktől. 

Hirdetés

Hosszabb távon mindez a videokártyák gyártóit is kedvezőtlenül érinti, hiszen nehéz lesz a konzolvilágból visszacsábítaniuk a gamereket. 

Az NVIDIA azzal (is) igyekszik segíteni a helyzeten, hogy a jelentések szerint levelet írt a PC-s hardvereket forgalmazó kereskedőknek; amelyben arra kéri őket, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy elsőként a PC-s gamerek jussanak új videokártyákhoz, majd csak ezután a bányászok. 

A kéréshez semmilyen előírást nem mellékeltek, így a videokártyák árát sem akarják szabályozni - pedig a vételárak igencsak megindultak fölfelé. 

A németországi kereskedők mennyiségi korlátozásokat vezettek be, átlagosan 2-5 termékben maximalizálják a rendeléseket. Egyesek nem ritkán olyan rendelést is szoktak kapni, amiben több mint 100 videokártyát kér egy-egy vásárló. 

Az NVIDIA ragaszkodik hozzá, hogy ez a kérés kizárólag ajánlás jellegű, és nem kötelező érvényű - a cég sosem avatkozna be a szabad kereskedelembe. Sajnos azonban így azt is megengedi, hogy a 200 dolláros videokártyákat 1000 dollárért forgalmazzák. 

Természetesen mindezzel elég kedvezőtlen helyzetbe kerültek azok a PC-s gamerek, akik az elmúlt 2 évben nem cseréltek videokártyát, de a legújabb játékokat szeretnék ajánlott beállítások mellett játszani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.