Hirdetés

Az Nvidia és az AMD gigászi küzdelmét hozhatja el a videokártyák következő generációja



|

Már rebesgetnek ezt-azt a jövőben érkező GPU-k kapcsán.

Hirdetés

Sok játékosnak még manapság is nagy problémát okoz egy-egy újabb videokártya beszerzése, pedig az Nvidia és az AMD friss hardverei is piacra kerültek már egy ideje. Ám időközben felröppentek bizonyos pletykák az új generációs GPU-kkal kapcsolatban, amelyek várhatóan igazi kis szörnyetegek lesznek.

Az alábbi információkat egyelőre leginkább találgatásként szabad kezelni, de egy ismert szivárogtatótól, Greymon55-től származnak, így nem kizárt, hogy van némi valóságalapjuk. Szerinte az Nvidia AD102 GPU 18 432 CUDA maggal érkezik (az RTX 390 "csak" 10 496-tal rendelkezett), az AMD műhelyéből származó Navi 31 pedig 15 360 streaming processzorral (ehhez képest az RX 690 XT-nek mindössze 5120 jutott).

Hirdetés

Emiatt elképzelhető, hogy az esetleges RTX 4090 24 gigabájtnyi GDDR6X VRAM-mal és 2,5GHz-ig feltornázható órajellel érkezik (az elődje 1,7GHz-et tudott), és lehet, hogy az RX 7900 XT is elérheti majd a 2,5GHz-et az előző generáció 2,25GHz-e után.

Egyelőre nyilván nehéz megmondani, mennyire hihetünk Greymon55-nek, de ha bejönnek a jóslatai, akkor a jövőben is komoly versengésre számíthatunk az Nvidia és az AMD között. Ennek pedig a játékosok gyakorlatilag csak örülhetnek majd. Plusz arról sem feledkezhetünk meg, hogy az Intel is beszáll a versengésbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.