Hirdetés

Az Nvidia feje szerint a mesterséges intelligencia bárkiből programozót csinál



|

Nemhogy elveszi a munkát, hanem új lehetőségeket nyithat meg azok előtt, akik sosem tanultak kódolni.

Hirdetés

Megkerülhetetlen témává vált az elmúlt hónapokban a mesterséges intelligencia, melynek zászlóvivője ugyan jelenleg a ChatGPT, rengeteg alternatív szoftver is létezik, amelyek a szövegírás helyett képalkotásban, zenében és ki tudja még hány területen képesek maradandót alkotni. Az MI az Nvidia jelenében és jövőjében is fontos szerepet játszik, így nem csoda, hogy a befektetőknek tartott előadásában Jensen Huang, a cég első embere is foglalkozott a témával.

Huang szerint a ChatGPT hatalmas sikere egyetlen trükknek köszönhető: hogy képes olyan dolgokat is végrehajtani, amire soha senki nem tanította meg. Ide tartozik például az, hogy az emberi nyelvet gépi kóddá alakítsa.

Hirdetés

Elég egész mondatokban körülírnunk a problémát, és már jön is a kód Pythonban, vagy épp Cobaltban, egy olyan programnyelven amire ma már csak egy maréknyi programozó emlékszik a világon. Így gyakorlatilag egy program ír programkódot egy másik programnak.

Ez a gondolatmenet felveti a kérdést, hogy vajon szükség van-e még egyáltalán emberi beavatkozásra, Huang szerint azonban a ChatGPT csak arra világított rá, hogy valójában az emberi nyelv is tökéletesen alkalmas programozási nyelvnek. A nagy nyelvi modellekkel dolgozó mesterséges intelligenciák bárki számára lehetővé teszik, hogy programozzon, ami forradalmasíthatja az ipart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.