Hirdetés

Az NVIDIA nem reklámozza, hogy lassabb MX250 GPU-t kaphatnak a vásárlók



|

Az MX250-es GPU-ból két eltérő verzió létezik, egy 10 és egy 25 wattos modell. A vásárlókkal nem közlik, hogy az erősebb változatot kapják-e.

Hirdetés

A PC-s gyártók elkezdték piacra dobni azokat a laptopokat, amelyekben már az NVIDIA új, GeForce MX250-es GPU-ja található. Ez egy belépőkategóriás megoldás, vagyis nem a profi gamereknek szól, de azért az integrált grafikánál jobb teljesítményt garantál. 

Hirdetés

Az MX250 alapvetően ugyanaz, mint a 2017-ben érkezett MX150. Az órajel viszont magasabb, ami valamivel jobb teljesítményt eredményez. 

A NotebookCheck nemrég viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy megint két eltérő verzió van a belépőkategóriás NVIDIA mobilgrafikából. Akad egy 25 wattos GeForce MX250 1D52, valamint egy 10 wattos GeForce MX250 1D13. 

Nem túl meglepő módon a 25 wattos verzió jobb teljesítményt nyújt, minimum 30 százalékkal. Azt viszont sajnos nem tudják majd a vásárlók, hogy a kiszemelt gépben melyik változat található, ugyanis a PC-s gyártók mindössze annyit tüntetnek majd fel a rendszerek leírásaiban, hogy MX250 grafika. Azt, hogy melyik verzió, már nem közlik. 

Természetesen a 10 wattos megoldásnak is vannak előnyei. Az alacsonyabb fogyasztás jobb üzemidőt eredményezhet, illetve a gép is laposabb lehet. 

Aki MX250 GPU-val szerelt laptop vásárlása mellett dönt, annak érdemes lehet megvárnia az első teszteket az adott modellről, hogy kiderüljön, melyik MX250-es vezérlőt építették bele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.