Hirdetés

Az Nvidia szerint az ő szuperchipjük kétszer gyorsabb a rivális Intel megoldásánál



|

Nagy kérdés persze, hogy igazat állít-e az Nvidia, vagy szimplán virtuális chipméregetésnek lehetünk a szemtanúi.

Hirdetés

Előző hónapban az Nvidia lerántotta a leplet az első dedikált processzoráról, ami a különböző adatközpontok szerves részét képezheti a jövőben, tehát nem az egyszeri gamer a célközönsége.

Közben be is futott már a gyártó első benchmark-tesztje a Grace CPU Superchip teljesítményét illetően, amit nyilván megfelelően kell kezelni, hiszen nem kizárt, hogy picit ki lett színezve a végeredmény. Természetesen a vállalat szerint az ő megoldásuk több szempontból is jobb, mint a rivális jelenlegi alternatívája.

Hirdetés

Az Nvidia szerint a szuperchipjük kétszer olyan gyorsabb, mint az Intelhez tartozó Ice Lake, és energiahatékonyság terén is 2,3-szor jobban teljesíthet WRF (Weather Research and Forecasting) modell esetén. A gyártó tájékoztatása szerint a Grace az SPECrate_2017 benchmarkon másfélszer fürgébb volt két előző generációs, 64 magos EPYC Rome 7742-nél is, és a mai szerverchipeknél kétszer hatékonyabban bánhat majd az energiával.

A fenti összehasonlítás azért is furcsa egy kicsit, mivel az AMD jóval régebbi alternatívájával állították szembe az Nvidia újdonságát, miközben a pirosak a közeljövőben előállhatnak a gyorsabbnak számító EPYC Milannal, ami már hozhatja a Grace teljesítményét. Ugyanakkor az Nvidia szuperchipje csak valamikor 2023-ban debütál majd, és jövőre jöhet az AMD-től az EPYC Genoa, ami viszont simán lenyomhatja a zöldek szuperchipjét.

Mindezek ellenére az Nvidia azt állította, hogy jövőre a Grace lesz a piac leggyorsabb processzora bizonyos feladatok esetében, ami elég optimista hozzáállás annak tükrében, hogy várhatóan elég nagy lesz a verseny ebben a szegmensben a következő években.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.