Hirdetés

Az NVIDIA többé nem támogatja a 32 bites operációs rendszereket



|

Hivatalosan is megszűnt a 32 bites operációs rendszerek támogatása, ami az NVIDIA GPU-k meghajtóprogramjait illeti.

Hirdetés

Egy ideje már tudtuk, hogy közeledik ez a mérföldkő, és most valóban megtörtént. Az NVIDIA többé nem támogatja a 32 bites operációs rendszereket, vagyis a videokártyáihoz nem lesz meghajtóprogram egyik ilyen OS-re sem. 

Hirdetés

A döntés nem csak a Windows 10-et érinti, de a Microsoft korábbi operációs rendszereit is: a Windows 8-at és 8.1-et, valamint a Windows 7-et. Érintett továbbá a Linux és a FreeBSD is. 

A 32 bites operációs rendszerek tulajdonosai a kritikus biztonsági frissítésekhez 2019. januárjáig továbbra is hozzáférnek, de Game Ready drivereket többé nem kapnak. Ez azt jelenti, hogy nem számíthatnak hibajavításokra, teljesítménynövelésekre és új funkciókra sem. Ugyanez igaz a GeForce Experience szoftverre is. Jó hír azért, hogy a szoftver jelenlegi funkciói és szolgáltatásai működőképesek maradnak. 

Manapság a legtöbb PC már 64 bites operációs rendszert futtat, ezért elméletileg az NVIDIA döntése csak nagyon kevés embert érint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.