Hirdetés

Az RTX 4060 lehet az Ada Lovelace generáció győztese



|

Ha igazak a hírek, az RTX 4060 lesz a legjobb választás ebben a generációban.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogyan fest az Ada Lovelace generáció felső kategóriája, ahol az RTX 4090 trónol, alatta pedig a 16 GB memóriával szerelt RTX 4080 figyel. Az elmúlt napokban utóbbi videokártya értékesítése is megindult, miközben a 12 GB-os mostohaverzió egyelőre úgy tűnik, hogy majd RTX 4070 Ti-ként tér vissza.

Arról ugyan még nem beszélt az Nvidia, hogy a megfizethetőbb modellek, köztük az RTX 4060 mikor érkezik, ha azonban az alábbi hírek igazak, az lehet a legjobb kompromisszum ebben a generációban.

Hirdetés

Konkrét információ, vagy szivárgás most nem történt, a Lenovo China egyik mérnöke azonban, aki minden bizonnyal nagyon jól informált, a Twitteren osztotta meg, hogy ő mire számít az RTX 4060-nal kapcsolatban.

Ha bejönnek a számításai, a középkategóriás kártya az RTX 3070 teljesítményével száll majd versenybe, miközben 10%-kal hatékonyabb is lehet, mint elődje, az RTX 3060, így valahol 140W és 180W között várható a TDP-je.

Mint fentebb is írtuk, sajnos arról még semmilyen hivatalos infó nem áll rendelkezésünkre, hogy mikor jöhetnek a visszafogottabb Ada Lovelace modellek, de talán a 2023-as CES-en közelebb kerülünk a válalszhoz. Ti gondolkodtok új videokártya vásárláson?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.