Hirdetés

Az RTX 4070 Ti még az RTX 3090 Ti-nál is erősebb lehet



|

A hamarosan megjelenő Ada Lovelace videokártya a jelek szerint az előző generáció legerősebb modelljét is lepipálja.

Hirdetés

Az Nvidia és partnerei által összerakott első RTX 4070 Ti-ok hamarosan a boltokba kerülhetnek, amit egy most nyilvánosságra hozott benchmark eredmény is alátámaszt. Az Octanebench különlegessége, hogy szoftveres optimalizációtól szinte teljesen függetlenül képes kiértékelni a videokártyák nyers erejét, a program által végzett mérések szerint pedig az RTX 4070 Ti, ugyan nem sokkal, de erősebb, mint az előző generáció csúcsmodellje, az RTX 3090 Ti.

Mivel a mérőszoftver is a nyers számokra és teljesítményre hagyatkozik, vessük össze mi is ez alapján először a két videokártyát!

Hirdetés

Az RTX 3090 Ti összesen 10 752 CUDA maggal rendelkezik, amik 1860 MHz-en működnek. Közben az RTX 4070 Ti kevesebb, mindössze 7680 CUDA magot számlál, azok viszont magasabb órajelen, 2610 MHz-en ketyegnek. Ezzel előbbi 39,99 TFLOP-os, utóbbi 40,09 TFLOP-os teljesítmény leadására képes.

Az RTX 4070 Ti összesen 725,3 pontot kapott a teljes teszten, míg az RTX 3090 Ti 688,17 pontot szerzett. A teszt az RT magokat is leméri, amiből szintén többnek jutott hely az előző generációs videokártyán, az RTX 4070 viszont, legalábbis az Nvidia állítása szerint, fejlettebb technológiát vonultat fel.

Az Ampere architektúrás kártya 688,17 pontjához képest az Ada Lovelace kártya 725,3 pontos eredménye körülbelül 5 százalékos eltérést jelent teljesítményben. Habár az eredmény mindenképp dicséretre méltó, fontos hozzátenni, hogy ez egy összesített és súlyozott pontszám, tehát bizonyos feladatok során a különbség ennél lehet kisebb és nagyobb is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.