Hirdetés

Az SSD-knél is gyorsabb a WD új memóriakártyája



|

880 MB per másodperces sebességet ért el a WD - a trükk az, hogy PCIe x1 csatolófelületen keresztül.

Hirdetés

A Western Digital az idei MWC-n egy olyan SD típusú memóriakártyát mutogat, ami érdekes módon gyorsabb, mint a legtöbb SSD. A szekvenciális olvasási és írási sebességek akár a 880 MB per másodperces és a 430 MB per másodperces sebességeket is elérik. 

Hirdetés

Az egyetlen probléma az, hogy senki nem tudja majd használni ezt a PC-jében, okostelefonjában vagy táblagépében. Sem most, sem fél év múlva. 

A WD demója azért ablakot jelenthet egy olyan jövőre, amelyben az elektronikai eszközeinket úgy használjuk, hogy beágyazott UFS vagy eMMC tárhely, esetleg SSD helyett egy-egy eltávolítható SD-kártyát vetünk be az adattárolásra. 

Az AnandTech élőben is megvizsgálta a WD demóját. Az SD-kártyarendszert PCIe 3.0 x1 csatolófelületen keresztül használták. Mivel az UHS-III maximuma 624 MB per másodperc, ezért a jelenleg létező SD-kártyák szabványai miatt eleve lehetetlen lenne egy PC számára, hogy ennél gyorsabban írjon vagy olvasson adatot a kártyán. 

Még nagyobb probléma, hogy a legtöbb PC- és mobilgyártó még az UHS-III-at és az UHS-II-t sem támogatja. Ilyen jelzéseket csak csúcskategóriás fényképezőknél és prémium eszközöknél látunk. Mivel a legtöbb felhasználónak egyszerűen nincs szüksége méregdrága és gyors memóriakártyákra, ezért a gyártók sem törik magukat az átállásra. Drága kártyát pedig nincs értelme venni, ha amúgy sem tudjuk semmivel kihasználni. 

A meglévő technológiák lassú terjedése miatt a WD ezt a rendszert nem tervezi piacra dobni, legalábbis egyelőre. Felmerül persze a kérdés: nem lenne jobb a laptopok világában ez, mint az alaplaphoz forrasztott SSD? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.