Hirdetés

Az új iMacet még fejleszteni is lehet



|

Meglehetősen szokatlan dolog, de az új, 21,5 hüvelykes iMacben a memória, a processzor és az SSD is cserélhető.

Hirdetés

Az Apple új asztali iMac gépei végre Intel Kaby Lake processzorokat, világosabb kijelzőket, gyorsabb tárhelyet és erősebb grafikus vezérlést kaptak. Egy nagyon fontos dologról viszont nem beszélt az Apple a hét elején. 

Hirdetés

Az új modellek javíthatóak és frissíthetőek. Az iFixit szakemberei felboncolták az új, 21,5 hüvelykes iMacet. A rossz hír az, hogy néhány alkatrészt még nehezebb eltávolítani, mint az előző modellekben, például a jobb oldalon lévő hangszórót. 

A jó hír viszont az, hogy ha a gép tönkretétele nélkül ez sikerül, akkor az SSD és a RAM is cserélhető, ugyanis egyiket sem forrasztották oda az alaplaphoz. Két DDR4-es SDRAM modul fér be az iMacbe. 

Ez alapesetben nem számítana szenzációnak, ugyanakkor a gyártók az elmúlt években (főleg az Apple-lel az élen) egyre inkább az alaplapra forrasztották a RAM-ot és az SSD-t, hogy az ne legyen cserélhető, ezért évek elteltével új gép vásárlása legyen a megoldás a frissítésre. 

Emiatt aztán még meglepőbb, hogy az új iMacben még a processzor is cserélhető. Elméletileg bármilyen LGA1151-es CPU-t befogad. 

Vajon az Apple minden jövőbeli iMacben lehetővé teszi ezeket a cseréket? Sajnos nem valószínű: mint az iFixit kitért rá, az Intel csak ilyen formában kínál Kaby Lake chipet, vagyis ha az Apple Kaby Lake-et akart, akkor erre a foglalatra kellett átállnia. 

A cserélhető alkatrészek ellenére az iFixit 10-ből 3 pontot adott a 2017-es iMacnek, ugyanis az alkatrészekhez hozzáférni elég nehéz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.