Hirdetés

Az új iPad valójában régi



|

Az iFixit felboncolta az "új" iPadet, és rájött, hogy miért "olcsó": régi alkatrészekből van összelegózva.

Hirdetés

Mindössze 132 990 forintba kerül az Apple új iPadje, ami ugyan nem kevés pénz egy táblagépért, de az Apple mércéjével kifejezetten olcsó. De vajon miért néz ki és érződik pont olyannak, mint a 2013 végén debütált iPad Air? 

Hirdetés

A 2015 végi A9-es lapka és az előző kérdés már felvetette a gyanúját annak, hogy az új iPad régi és még régebbi alkatrészek házasítása. Az iFixit boncolása pedig igazolta is ezt a felvetést. 

Gyakorlatilag az eredeti iPad Airről van szó egy újabb, de szintén régi processzorral, Touch ID-val és világosabb kijelzővel. Akad pár további apró eltérés, mint a kisebb mikrofonlyukak és az, hogy a hangszóró lyukai egy sorban vannak. 

Az iFixit mindezek után azzal is elkezdett kísérletezni, hogy az eredeti iPad Air és az új iPad között alkatrészeket cserélgetett. Volt, ami tökéletesen működött, volt, ami nem. Az viszont kiderült, hogy az LCD-kijelző már nem a régi LG panel, hanem egy új, amin nincs márkajelzés. Viszont 44 százalékkal világosabb. Egyforma volt viszont az akkucsomag is. 

A felfedezés elsőre ugyan nem hangzik biztatónak, de jól mutatja, hogyan működik a piac. Az Apple nem tudna (elég) nyereséget szerezni a nulláról kifejlesztett olcsó modelleken, ezért leporolta a régi alkatrészeket, amelyeket már olcsó lett gyártani, és kiválasztotta a még használható és hatékony hardvereket, amelyeket stílusosan újracsomagolt. Alacsony kockázat, nagy haszonkulcs, de még mindig jó termék. Sokan nem szeretik az effajta Apple-t, de az iPhone 8 remélhetőleg tényleg új korszakot kezd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.