Hirdetés

Az új konzolokról és Ryzen processzorokról árulkodott az AMD



|

A Zen 3 és Zen 4 chipekről, valamint a PlayStation 5 és az Xbox Series X grafikájáról beszélt a vállalat.

Hirdetés

Újabb érdekességeket árult el a PlayStation 5 és az Xbox Series X konzolok grafikus architektúrájáról, valamint a Zen 3-as processzorokról az AMD. A pletykákkal ellentétben nem 5, hanem 7 nm-es technológiával készül a Zen 3, vagyis csak a 2022-re tervezett Zen 4 lesz 5 nm-es. Az a lépcső ismét nagy gyorsulást és nagyobb hatékonyságot hozhat, és óriási lépéselőnyt jelenthet az AMD számára, ha az Intel nagyrészt még mindig 14 nm-en toporog majd. 

Hirdetés

Persze addig az Intel sem csak malmozik, a terv az, hogy mire az AMD 5 nm-re vált, addigra már az Intel javában átáll a 7 nm-es technológiára. 

Az RDNA 2 grafikus architektúra pedig nem csak a jövőbeli videokártyák alapjául szolgál majd, hanem ott lesz a PlayStation 5-ben és az Xbox Series X konzolokban is. A wattonkénti teljesítményt nézve az RDNA-hoz képest 50 százalékos előrelépésre számíthatunk. Ez pedig ideális megoldás a konzolok kompakt dizájnja mellé. Ami pedig az RDNA 3-at illeti, 2022 előtt fut majd be, a ködös megfogalmazás alapján vélhetően 7 nm+ technológiával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.