Hirdetés

Bajban az AMD és az NVIDIA, mással bányásznák az Ethereumot



|

Hamarosan itt a Bitmain Ethereum-bányászatra fejlesztett ASIC gépe - mindez pedig nagy érvágást jelent majd az AMD-nek és az NVIDIA-nak.

Hirdetés

A Susquehanna elemzőcég csökkentette az AMD és az NVIDIA részvényeinek célárait, miután többször is megerősítették a jelentések, hogy érkezik a Bitmain speciálisan Ethereum-bányászatra kifejlesztett ASIC gépe. Hónapok óta lehet erről hallani, Christopher Rolland azonban a héten az ázsiai utazásai során beszerzett információk alapján is megerősítette az érkezést az ügyfeleinek. 

Hirdetés

Az új ASIC a második negyedévben kerül piacra, és nem lesz egyedül: az extrém mértékben jövedelmező piacon ugyan a Bitmain lesz a legnagyobb szereplő (a bitcoinos ASIC-gépek piacán 70-80 százalékos részesedése van), de legalább három másik cég is dolgozik Ethereum-bányászatra kitalált ASIC-megoldásokon. 

Rolland szerint az új termékek komoly bajba sodorják majd az AMD-t és az NVIDIA-t, mindkét gyártó videokártyái iránt visszaesik majd a kereslet. A szakértő becslései szerint az AMD és az NVIDIA árbevételeinek 20 és 10 százalékát tették ki azok a vásárlások, amelyek az Ethereum bányászatával voltak kapcsolatosak. Vagyis nagyon nagy számokról van szó, a részvényárfolyamot is komolyan érinti majd a változás. 

Rolland az AMD célárát 13 dollárról 7,5-re csökkentette, az NVIDIA-nál 215 dollárról 200-ra mérsékelte az előrejelzéseit. Az NVIDIA azonban semleges plecsnit kapott negatív helyett, ugyanis az elemzők véleménye szerint komolyabb és erőteljesebb gaming franchise áll mögötte, ez pedig a kriptovalutás bökkenőkön segít majd átlendülni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.